WAARDEN EN NORMEN

Bij de Retrieveropleidingen maakt u gebruik van de terreinen in de Haarlemmermeer. Ik bezit een vergunning van recreatieschap Spaarnwoude om gebruik te maken van verschillende locaties, zodoende kan ik voldoende variëren voor u en uw hond.

Zorg dat u het terrein netjes achterlaat en eventuele ongelukjes opruimt. Het betreft weliswaar openbaar gebied dus toon respect naar passanten en andere recreanten door de ruimte te geven aan elkaar. Begeef u zoveel mogelijk aan de kant van fietspaden en hou tijdens de training uw hond aan de lijn. Zonder toezicht van instructeur mag er niet groepsmatig getraind worden op de verschillende locaties.

Wanneer u een les niet kunt mee trainen, gelieve van tevoren af melden via e-mail of Whatsapp. U heeft de mogelijkheid om 2 gemiste lessen in te halen in het lopende trainingsblok. Het een en ander in overleg met elkaar. Ik vind het belangrijk om de les af te sluiten met een kopje koffie of thee met elkaar, zodat er gelegenheid is om elkaar te leren kennen en vragen te stellen. Onderling wordt de koffiebeurt geregeld en dat dient u zelf in de gaten te houden.

De trainingen gaan in principe altijd door dus zorgt u voor degelijk schoeisel en kleding. Daar hoort ook een handdoek voor u hond bij en bij warm weer water om te drinken. Komt u 10 minuten voor de les zodat u uw hond even kan intrainen en warmlopen, dat scheelt voor als de les begint. Tijdens de lessen is er voldoende ruimte voor iedereen om te oefenen, kijk naar elkaar en leer van elkaar. Heb geduld met elkaar en met uw hond.

Aarzel niet om, waar nodig, een stapje terug te doen in de training, zodat het vertrouwen tussen baas en hond kan groeien. Heb vooral ook veel plezier in het trainen met uw hond. Ik heb het in ieder geval!

Succes en een fijne training toegewenst.

Antoinet van Adrichem