Opleiding

Alle trainingen die ik geef zijn met name jachthonden trainingen. Gehoorzaamheidstraining is een belangrijk onderdeel in de training. Zonder dat kan je niet verder uitbouwen in je specialisatie. Dat is dan ook de basis waarop wordt gebouwd. Al mijn retrievertrainingen zijn bedoeld voor werkende rassen. Dus voor alle retrieverrassen maar ook staande honden kunnen hier goed in mee komen.

De groepen die gevormd worden zijn klein en ik streef ernaar om zo individueel mogelijk te trainen. Mijn talent uit zich in de manier waarop ik de hond en de baas kan lezen en de vertaalslag te maken tussen baas en hond. Positief en succesvol trainen blijft de hond maar ook de baas motiveren. Ik vind het belangrijk dat baas en hond met elkaar passen, elkaar snappen. En middels mijn inzichten wil ik daarbij graag van dienst zijn.

PUPPY- EN BASISCURSUS

Vanaf 8 weken kunt u met uw pup bij mij terecht voor een puppycursus. Pups dienen ingeënt te zijn volgens schema. De puppy-basiscursus is een belangrijke start voor baas en hond, juist nu zijn er veel vragen van de baas en juist nu leert de pup heel snel en makkelijk. Het is fijn als je dan gelijk je vragen kwijt kunt en je pup gelijk kan opvoeden zoals wenselijk is.

Jong geleerd is oud gedaan… De will to please wordt aangesproken en ontwikkeld. Het verstand van jachthonden vraagt om een bepaalde manier van opbouw van de oefeningen. Mede hierdoor kan de jonge hond, pup zich ‘breed’ ontwikkelen waardoor hij of zij zich stabiel manifesteert.

Vertrouwen tussen baas en hond ontwikkelt stabiliteit en stabiliteit is de voedingsbodem voor zelfvertrouwen van de jonge hond. Deze gedachtegang bepaalt de inhoud en opbouw van de basistraining van uw (jacht) pup.

De puppy-basis cursus start een aantal maal per jaar op. U mag mij altijd mailen of bellen voor meer informatie.

GEVORDERDEN

De cursus voor gevorderden is geschikt voor jonge honden met trainingservaring en voor honden die opnieuw in training worden gezet. Er wordt altijd gekeken in welke groep de hond en zijn/haar baas het beste past.

In deze cursus worden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet en worden de oefeningen verder ‘ge-shaped’. Er wordt nu steeds meer gevraagd van baas en hond; de oefeningen worden moeilijker en bieden meer uitdaging voor uw slimme retriever / jachthond. De vertrouwensband zal zich hierdoor alleen maar meer verstevigen.

De gevorderden cursus is breed van opzet. Er zitten zowel gehoorzaamheidsoefeningen in als jachtoefeningen.

De gehoorzaamheidsoefeningen zijn er vooral om de hond gevoegd te krijgen in het leiderschap van de baas. De jachtoefeningen zijn er in deze cursus vooral om de hond zelfvertrouwen te geven door middel van zijn talenten. Het een en ander loopt natuurlijk door elkaar.

Na afloop van deze cursus kunt u verschillende hondensport disciplines beoefenen. Indien gewenst geef ik u dan een advies wat het beste bij u en uw hond past.

De gevorderdencursus start een aantal maal per jaar op. U mag mij altijd mailen of bellen voor meer informatie.

JACHTTRAINING

De jachttrainingen worden op verschillende niveaus gegeven en zijn onderverdeeld in drie categorieën. Namelijk C-niveau, B-niveau, A-niveau.

Ik ben van mening dat een goed getrainde jachthond opgebouwd is met een gedoseerde training. Daar bedoel ik mee dat baas en hond succesvol kunnen groeien in een rustig opgebouwde training. Snel resultaat is voor mij geen doel op zich. Van belang is dat de hond kan begrijpen en er op kan vertrouwen dat de aansturing van de baas altijd klopt. Dat betekent tevens dan ook dat de baas moet begrijpen waarom de hond bepaalde oefeningen op een bepaalde manier moet doen.

Alle jachttrainingen worden op workingtest- achtige wijze gegeven; vaak dubbele apporten, apporten met verleiding, meestal dummy’s en soms met wild, gevarieerde terreinen. De trainingen worden breed opgebouwd; men begint op het C1-niveau, maar krijgt daar al oefeningen uit het A-niveau, enz.

Om te voorkomen dat er te snel te grote stappen worden gemaakt zijn de niveaus onderverdeeld in 1 en 2. Zo kan eenieder het tempo gaan die het best bij hem of haar past. De jachttrainingen zijn dus als volgt ingedeeld:
C-1 / C-2
B-1 / B-2
A

De jachttrainingen starten een aantal maal per jaar op. U mag mij altijd mailen of bellen voor meer informatie.

C-diploma

  • Aangelijnd en los volgen
  • Uitsturen en komen op bevel
  • Houden van de aangewezen plaats
  • Apport te land
  • Apport uit diep water

B-diploma

Alle onderdelen van het  C-diploma +

  • Verloren apport te land
  • Markeerapport te land
  • Apport over diep water

A-diploma

Alle onderdelen van het C en B-diploma +

  • Dirigeerproef te land
  • Apport van verre loper over breed water

WORKSHOPS

Het organiseren van workshops gaat meestal op aanvraag. Een aantal keren per jaar worden er door mij workshops gepland met betrekking op de trainingen die ik geef.

Het fijne van een workshop is dat je heel specifiek onderdelen van een training kan oefenen in een kleine groep.

Mogelijkheden voor workshops zijn bijvoorbeeld gedragsherkenning van uw hond of diplomadag-workshop of dirigeren . Ook voor rasverenigingen of nestreunie kan een workshop georganiseerd worden.

U mag mij altijd mailen of bellen voor meer informatie.

KIND EN HOND

Voor kinderen is het geweldig om met je eigen hond bezig te zijn. En gelukkig is er dan ook veel aanbod.

Wanneer ik kind en hond cursussen organiseer streef ik naar een klein groepje waar kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie worden ingedeeld. Alle leeftijden zijn mogelijk vanaf ongeveer 8 jaar. Het een en ander in overleg. De groepjes bestaan uit 4 deelnemende combinaties.

Uiteraard is van belang dat het kind affiniteit heeft met de hond en de hond moet al min of meer gehoorzaam zijn. Om groot verdriet te voorkomen omdat bijvoorbeeld de hond het kind over het veld heen trekt en de blaren in de kinderhandjes staan, is het belangrijk om kind en hond passend in een groepje te krijgen.

Voor jonge kinderen is het fantastisch om spelenderwijs te ervaren dat hij/zij een belangrijke rol speelt in het hondenleven en andersom natuurlijk ook. Maar ook jongeren ervaren dit als heel positief en juist voor die leeftijdscategorie is het kleine groepsgebeuren veilig te ervaren.

Kind en hond trainingen worden op aanvraag georganiseerd en men kan zelf een groepje aanmelden. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u altijd mailen of bellen.

PRIVÉLES

Wanneer u vastloopt in de training met uw hond, of u een specifieke vraag heeft omtrent jacht en/of gedragstraining van uw hond dan kan een privéles u net weer wat nieuwe richtlijnen opleveren. Ook als u door tijdgebrek niet goed past in de groepstrainingen, kan een privéles een uitkomst zijn.

Privélessen zijn individuele trainingen op maat. Soms is er de mogelijkheid om twee combinaties bij elkaar te plaatsen in de privétraining. Maar alleen in overleg met elkaar.

Er wordt veel gebruik gemaakt van mijn privétraining voor gedragstherapie, maar tegenwoordig ook steeds meer voor puppytraining. Er is dan veel tijd en aandacht om de pup of jonge hond passend te krijgen op de wensen van de baas. Ook voor voorjagers die hun jachthond getraind willen hebben voor de praktijkjacht is privétraining een uitkomst. In overleg is er veel mogelijk en kunnen agenda’s goed op elkaar afgestemd worden. Voor meer informatie hierover kunt u mij altijd mailen of bellen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor opleidingen voor uw situatie? U kunt altijd contact met mij opnemen via e-mail of telefoon.