Ondersteuning

Soms is er iets meer nodig om duidelijkheid te krijgen over de hond of over de baas zelf. Wanneer die behoefte er is kunnen we door verdieping van de lesstof of probleem meer inzichten krijgen. Doormiddel van mijn kennis en ervaring zet ik mijn intuïtieve talent in om bepaalde zaken zichtbaar te krijgen en oplossingsgericht te trainen.

Ik heb de opleiding Jungiaanse psychologie gevolgd en een opleiding cognitieve gedragstherapie. In combinatie met zelfstudie en ontplooiing ben ik gekomen tot intuïtief therapeut. Ik vind het belangrijk dat in de verschillende ondersteuningen mens en dier zich veilig kunnen voelen. Daarom zal ik indien nodig de ondersteuning zodanig aanbieden dat die veiligheid gewaarborgd kan worden. Dat kan buiten in een wandeling/ training zijn, binnenshuis bij u of binnenshuis in mijn praktijk.

Lees hieronder meer over de mogelijkheden of neem contact met mij op voor meer informatie.

GEDRAGSTHERAPIE

Gedragstherapie is voor de hond, maar zonder de baas kan ik geen inzicht krijgen. Waarom lukt het bij de ene combinatie wel en bij de andere niet? We zijn allemaal verschillend en zo ook onze honden. Ik ben gespecialiseerd in retrievers en andere jachthonden maar in feite is een hond een hond en is een hond een wolf. Van daaruit (oersysteem) bouw ik mijn inzicht op. En vorm ik een gedragstherapie die passend en begrijpelijk is voor de baas, zodat hij of zij zelf het gedrag van de hond kan gaan aansturen.

Gedragstherapie start altijd met een intakegesprek bij u thuis zodat ik de situatie en energie kan beleven. Dat is een onderdeel van mijn conclusie. Vervolgens overleggen we met elkaar welke vorm van training het beste bij u en uw hond past. Ik ga u leren hoe u het gedrag van uw hond kan gaan ‘lezen’.

ONDERSTEUNENDE THERAPIE

Ondersteunende therapie is voor kinderen en volwassenen. Met ondersteunend wordt bedoeld dat de persoon ondersteund wordt in de therapie die hij of zij volgt. Bijvoorbeeld kinderen in een autistisch spectrum, ADHD, hoogbegaafdheid, leerwegondersteunend. Of volwassenen met een burn-out of de vraag om zelfontplooiing.

Als de persoon bij een therapeut onder behandeling is, kan mijn therapie een onderdeel zijn van die behandeling. Ook op eigen initiatief kan er een therapievorm opgezet worden.

Het kan heel prettig zijn om het hoofd om te zetten in daadkracht en vooral bij kinderen die veel in het hoofd zitten is het fysieke aspect ontzettend belangrijk.

De therapieën worden gedaan met mijn eigen golden retrievers maar eventueel is ook mogelijk om met eigen hond te oefenen. Het is altijd weer prachtig om te zien hoe puur kinderen dit beleven, maar ook volwassenen kunnen overvallen worden door nieuwe inzichten en daardoor geïnspireerd raken.

SPIEGELTRAINING

Het spiegelen van baas en hond is hetgeen het meest ingezet wordt. Zowel in de gedragstherapie voor de hond als voor ondersteunende therapie voor kinderen en volwassenen en soms ook in de intuitietherapie die ik geef. Zelfs in de verschillende retrieveropleidingen en in workshops wordt het spiegelen behandeld.

Wat houdt spiegeltraining in?
Ervaringen en bevindingen, frustraties en successen. Het zit allemaal in ons en voor iedereen weer anders. Uw hond is uw “instrument” om dat zichtbaar te maken. Wat maakt het gedrag van uw hond in u los en wat zegt dat over u? Waarom laat de hond bepaald gedrag zien? Hoe beleefd de hond uw aansturing? Het is fantastisch om te zien en te ervaren hoe de verbinding tussen baas en hond werkt.

INTUÏTIEVE THERAPIE

Voor intuïtieve therapie kunt u bij mij terecht wanneer u tegen bepaalde dingen in uw leven loopt waar u moeite mee heeft. Dat kunnen levensvragen zijn maar ook onverwerkte of deels verwerkte trauma’s.

Mijn filosofie is dat de mens (en hond) is opgebouwd vanuit een oersysteem. Onderdelen van dat oersysteem liggen opgeslagen in ‘onze fundering’. Wanneer in de fundering bepaalde storingen zitten kan dat u in de weg zitten. Doormiddel van de drie stromingen in mijn therapie gaan we samen de fundering herstellen zodat er op gebouwd kan worden met uw eigen inzichten.

De drie stromingen:

  1. De vertaling van het onbewuste (Jungiaans)
  2. Cognitief gedrag lezen en herkennen
  3. Intuïtieve ondersteuning

Intuïtieve therapie wordt gestart met een intake afspraak. Samen gaan we kijken welke route we gaan om dicht bij de ‘fundering’ te komen. Indien gewenst kan er samengewerkt worden met de praktijk ‘Een dikke 10 voor jezelf!‘. Voor meer informatie of een afspraak kunt u bellen of mailen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor ondersteuning voor uw situatie? U kunt altijd contact met mij opnemen via e-mail of telefoon.